Βοηθοί Αγοράς

Μαθήματα ή αυτοδίδακτος; Το YouTube είναι λύση;

 

   Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα, αν και κανονικά δε θα έπρεπε, κάποιου που επιθυμεί να μάθει ένα μουσικό όργανο είναι η επιλογή του τρόπου εκμάθησης. Υπάρχουν μουσικά όργανα όπως τα κλασικά (κλασική κιθάρα) και τα παραδοσιακά (ούτι) τα οποία για να προχωρήσει κανείς στην πράξη προϋποθέτει να κατέχει αρκετές θεωρητικές γνώσεις συγκριτικά με τα μοντέρνα όργανα, οπότε εκ των πραγμάτων η αυτοδίδακτη εκμάθηση γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Αν παρ' όλα αυτά επιθυμείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας ως αυτοδίδακτος, ένα καλό και όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο βιβλίο θα πρέπει να συνοδέψει την προσπάθειά σας και να ακολουθείτε τις οδηγίες πιστά.

 

 Στην ακουστική και την ηλεκτρική κιθάρα ή το μπάσο, η άνευ διδασκάλου εκμάθηση αν και πιο διαδεδομένη είναι σαφώς πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι ένας καλός δάσκαλος θα μειώσει το χρόνο εκμάθησης τουλάχιστον στο 1/2 βάζοντας σας συγκεκριμένο πρόγραμμα που αποδεδειγμένα φέρνει αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, θα φροντίσει να διορθώσει τα λάθη σας ακαριαία, προστατεύοντάς σας πέραν από λάθος εκμάθηση τεχνικών και από τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν από λάθος στη στάση του σώματός σας (τενοντίτιδα, καρπιαίο σύνδρομο, πόνους στη μέση κλπ).

 

   Αυτό, όπως είναι αυτονόητο, είναι κάτι που δεν προσφέρει το YouTube, καθώς το ότι παρακολουθείτε ένα video 1ον δε σημαίνει ότι παρουσιάζει κάτι σωστό και 2ον και συνηθέστερο ο μέσος αρχάριος χρήστης δεν έχει αναπτύξει την ικανότητα να δίνει βάση στις λεπτομέρειες που δείχνει ο δάσκαλος και από τη στιγμή που δεν είναι εκεί να διορθώσει, δημιουργούνται τα προβλήματα στην εκμάθηση...

 

 

 

Κατηγορίες Προϊόντων