Βοηθοί Αγοράς

Ο πλανήτης Αξεσουάρ (μέρος 2ο)

 

 

   Μετά την αγορά του μουσικού σας οργάνου ένας νέος πλανήτης ανοίγεται μπροστά σας. Ο πλανήτης των αξεσουάρΚαποτάστο και σλάιντ, πενοθήκη, φώτα αναλογίου, καθαριστικά και μανιβελάκι αποτελούν κάποια πολύ χρήσιμα αξεσουάρ για τον κάθε μουσικό. Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση αυτού του άρθρου βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε το πρώτο μέρος με τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ! Το διαβάσατε; Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά:

 

 

Καποτάστο (Capo)Το καποτάστο είναι ένα εξάρτημα που μας βοηθάει να αλλάξουμε την τονικότητα του οργάνου μας. Υπάρχουν πολλά είδη και ποιότητες αλλά αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως για κλασική κιθάρα είναι διαφορετικό από ότι για ακουστική/ηλεκτρική λόγω διαφορετικών τεχνικών χαρακτηριστικών των οργάνων. Στην κλασική κιθάρα χρειαζόμαστε ίσιο capo (flat) ενώ στην ακουστική/ηλεκτρική καμπυλωτό (curved).

 

Σλάιντ (Slide): To σλάιντ είναι ένα εξάρτημα που τοποθετείτε στο μέσο, παράμεσο ή μικρό δάκτυλο του αριστερού χεριού για του δεξιόχειρες και αντίστοιχα για τους αριστερόχειρες και βοηθάει στην εφαρμογή της τεχνικής του "γλιστρήματος". Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική που ανοίγει νέους τρόπους παιξίματος σε όλα τα είδη της κιθάρας. Χωρίζονται σε γυάλινα, σιδερένια και επίχρυσα (brass) και το καθένα προσφέρει τη δική του χροιά κατά την εφαρμογή τους...

 

Θήκη πενών: Η θήκη για πένες αποτελεί το απαραίτητο αξεσουάρ για όσους χάνουν τις πένες τους... And who doesn't?

 

Φώς αναλογίου: Τα φώτα του αναλογίου κρίνονται απαραίτητα για τους μουσικούς που έχουν βραδινά live ή αυτούς που μελετούν σε χαμηλό φωτισμό!

 

ΚαθαριστικάΗ σωστή συντήρηση του μουσικού μας οργάνου είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον χρόνο ζωής του και την ποιότητα της απόδοσής του (μάθετε τους λόγους σε αυτό το άρθρο). Προτείνεται να χρησιμοποιούμε ενδεδειγμένα καθαριστικά για την προστασία των ξύλων, όπως και ειδικά πανάκια καθαρισμού για να αποφύγουμε γρατσουνιές στο σώμα του οργάνου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία καθαριστικών (για σώμα, ταστιέρα, χορδές κτλ) όπως και λάδι ενυδάτωσης και κρέμα γυαλίσματος. Επικοινωνήστε με το εργαστήριό μας να σας πούμε λεπτομέρειες για τη σωστή χρήση τους στο 210.2618575 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Μανιβελάκια: Κάθε φορά που αλλάζεις χορδές ταλαιπωρήσε; Το μανιβελάκι είναι η λύση για εσένα...

 

Θέλετε να δείτε προτεινόμενα πακέτα λύσεων που θα βρείτε μόνο στο Zaranikas eStore; Δείτε τις Έξυπνες Λύσεις μας!

 

 

Κατηγορίες Προϊόντων